Personvern & Informasjonskapsler

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler, “cookies”, som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom din nettleser og nettstedet www.norske-nasjonalskatter.no hver gang du ser på en side. Kapslene sørger for at nettstedet fungerer best mulig, og kan ikke brukes for å identifisere deg som person.

Funksjonelt

Informasjonskapselen CorePublishSesssion brukes for at vårt publiseringsverktøy skal fungere. Den fjernes fra datamaskinen når du lukker nettleseren.

Identifisering av enhet

Informasjonsjonskapselen ctcdk holder på informasjon om hvilken enhet og hvilken nettleser du bruker, slik at nettsidene våre kan presentere innhold til riktig type enhet (pc, mobil, nettbrett, etc.). Kapselen har en varighet på én uke.

Tilbakemeldinger

Ved bruk av funksjonalitet for at du kan gi en tilbakemelding på nettstedet, legges det igjen en informasjonskapsel som styrer om du kan sende meldingen én eller flere ganger. Tilbakemeldingen lagres i vår database og kan ikke spores tilbake til deg. Kapselen fjernes ikke når du lukker nettleseren. Hvis du vil fjerne kapselen, gjør du dette i nettleserens innstillinger.

Spørreundersøkelser

I perioder gjennomfører vi valgfrie spørreundersøkelser for besøkere på nettstedet. For å forhindre at du blir spurt flere ganger om å delta i samme spørreundersøkelse, lagrer vi informasjon om dette i en informasjonskapsel. Kapselen lagres i 1000 dager.

Favoritter

For at du skal kunne lagre favoritter som for eksempel barnehager du vil søke på, lagrer vi informasjon om dine valgte barnehager. Kapselen fjernes ikke når du lukker nettleseren. Hvis du vil fjerne kapselen, gjør du dette i nettleserens innstillinger.

Statistikk

Norske Nasjonalskatter benytter analyseverktøyet Google Analytics og Hotjar for å samle inn data og lære om hvordan besøkende bruker nettstedet. I den sammenheng lagres det informasjonskapsler på din enhet.

Passiv innsamling

Mens du navigerer på nettstedet, kan det gjøres skjermopptak ved hjelp av Hotjar. Formålet er å forbedre din brukeropplevelse av nettstedet. Dataene blir lagret i et anonymisert format. Du kan reservere deg mot at det gjøres skjermopptak ved hjelp av “ikke-spor” funksjonen i nettleseren din.

Google Analytics

Med bruk av analyseverktøyet Google Analytics får vi blant annet informasjon om hvilke sider som er besøkt og hvordan brukerne navigerer mellom disse, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke enheter som benyttes på nettstedet. Google LLC er leverandør av Google Analytics, og databehandler for statistikken som samles inn. Norske Nasjonalskatter er databehandlingsansvarlig, og bestemmer hvilke opplysninger som samles inn og sendes til Googles servere i USA.

Anonymisering av IP-adresser

Google Analytics lagrer deler av IP-adressen til brukere av nettstedet for å samle inn geografisk informasjon i et begrenset omfang. Både Datatilsynet og Google regner IP-adresser som én av flere personopplysninger, og Norske Nasjonalskatter har derfor aktivert funksjonen anonymizeIP for å maskere IP-adressen. På denne måten ivaretar vi personvernet til våre brukere av nettstedet. Dette innebærer at den siste åttebitgruppen i IP-adressene fjernes før lagring.

Tilbakemeldingsfunksjon

Noen få brukere vil uoppfordret legge igjen personopplysninger via vår tilbakemeldingsfunksjon. Vi arbeider kontinuerlig for å begrense omfanget gjennom informasjon til våre brukere, validering av tekst før innsending og maskering av bestemte personopplysninger i teksten, for dette lagres i Google Analytics.

Databehandleravtale og personvern

Norske Nasjonalskatter (databehandleransvarlig) og Google (databehandler) har inngått en databehandleravtale som inneholder bestemte vilkår og betingelser for bruk av tjenesten, herunder forbud mot innsending og lagring av personopplysninger. I tråd med innføringen av EUs personvernforordning (General Data Protection Regulations), er tjenesten oppdatert med funksjonalitet for å oppfylle krav i lovverket, herunder bestemmelser for dataoppbevaring og sletting av identifikatorer på brukernivå.

Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Tredjeparter

Norske Nasjonalskatter’s data i Google Analytics deles ikke med tredjeparter uten vårt samtykke, med unntak av gitte avgrensede situasjoner, som når det kreves ved lov. Google vil ikke koble din atferd og bruk på nettstedet med annen informasjon Google har.

Shares
Share This